Zaslužni građani i udruge – Godišnje nagrade za sportska ostvarenja te godišnja nagrada za osobu godine Grada Mursko Središće

Za veliko finale božićni koncert Stjepana Lacha u Centru za kulturu Rudar
27/11/2022
Drugi adventski vikend u Centru za kulturu „Rudar“ donosi i dječju predstavu
28/11/2022

Zaslužni građani i udruge – Godišnje nagrade za sportska ostvarenja te godišnja nagrada za osobu godine Grada Mursko Središće

Na 9. sjednici Gradskog vijeća grada Mursko Središće održane u subotu 26. studenog izglasana je Odluka o  dodjeli nagrade za osobu godine Grada Mursko Središće 2022. godine kao i Odluke za sportska ostvarenja u 2022. godine.


Ovogodišnji nagradu za osobu godine primit će Darko Oreški iz Peklenice, član Športsko ribolovnog društva „Karas“ Peklenica. Darko Oreški je dugogodišnji tajnik Saveza sportskih ribolovnih društva Međimurske županije, član je Hrvatskog športskog ribolovnog saveza. Njegov doprinos u razvoju sportskog ribolova na području grada kao i Međimurske županije je nemjerljiv.

Godišnje nagrade za sportska ostvarenja u 2022. godini primit će:

– u kategoriji sportaša godine: Mensur Rošić iz Murskog Središća, član SRD „Mura“ Mursko Središće, a ujedno i član Hrvatske reprezentacije u lovu ribe udicom na plovak. Ove godine osvojio je pojedinačno prvo mjesto na svjetskom prvenstvu u Mađarskoj u kategoriji invalidi, ekipno s reprezentacijom Hrvatske svjetski prvak te prvo mjesto u 1. HR ligi u kategoriji invalidi

– u kategoriji sportašice godine: Tena Marodi iz Murskog Središća, članica Atletskog kluba Mursko Središće te vrsna atletičarka koja već godinama niže izvrsne rezultate, a samo ove godine srušila je međimurski rekord na 1000 metara, osvojila srebro na prvenstvu Hrvatske za juniorke, srebro za mlađe juniorke na 1500 metara te nastupila za reprezentaciju Hrvatske.

– u kategoriji momčad godine u natjecateljskoj kategoriji: Škola nogometa „Rudar“ Mursko Središće – Kadeti (U–17): osvojili su prvo mjesto u 2. HNL regije Sjever te su jesenski dio sezone završili na drugom mjestu, dok je proljetni dio sezone bio bez poraza i osvojili su prvenstvo.

– u kategoriji rekreativca godine: Ivan Zadravec iz Križovca, predsjednik ŠRD „Verk“ Mursko Središće, u kategoriji lige Veterana u Međimurskoj ligi veterana u lovu ribe udicom na plovak ove godine osvojio je drugo mjesto. Navedeni rezultat je samo još jedan u nizu osvojenih ove godine. Alen Kontrec iz Selnice, predsjednik Ms Jiu Jitsu kluba Mursko Središće, osvojio je zlato na svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju te time postao svjetski prvak u Jiu Jitsu.

– u kategoriji rekreativka godine: Monika Jalšovec iz Štrukovca, ostvarila je niz odličnih rezultata na polu maratonima, Trkačkoj ligi Rudar te brojnim utrkama na području Međimurske županije, ali i šire.

– u kategoriji za rekreacijsku momčad godine: Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće. Udruga već godinama ostvaruje zapažene rezultate na natjecanjima, a ove godine osvojile su prvo mjesto na Međimurskom festivalu sportske rekreacije žena.

Gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik gradskog vijeća Miljenko Cmrečak čestitaju ovogodišnjim dobitnicima, a sama dodjela nagrada će biti u sklopu obilježavanja blagdana Sv. Barbare, 02. prosinca.

Skip to content