Završna konferencija projekta “Svi u vrtić”

Ulaganja u vjerske objekte – pomoć za uređenje kapele Gospe Škapularske u Štrukovcu
24/03/2021
Novouređena poučno pješačka staza „Mura“
25/03/2021
Ulaganja u vjerske objekte – pomoć za uređenje kapele Gospe Škapularske u Štrukovcu
24/03/2021
Novouređena poučno pješačka staza „Mura“
25/03/2021

Završna konferencija projekta “Svi u vrtić”

Završna konferencija projekta „Svi u vrtić!“ održana je u srijedu, 24.ožujka 2021. godine“ u Centru za kulturu „Rudar“, Mursko Središće. Na konferenciji su prisustvovali  gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak ispred nositelja projekta, Grada Mursko Središće, načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Nikola Hren, ravnateljica DV Belica Snežana Bence, pedagodinja DV Loptica – Čakovec Miljenka Župan i vlasnica Ljubica Grašić, ravnareljica DV Maslačak – Mursko Središće Ivana Maltarić, ravnateljica DV Potočnica – Mala Subotica Lana Puklek, ravnateljica DV Dječja mašta – Čakovec Grozdana Žagar, ravnateljica DV Vrapčić – Šenkovec Melita Pergar, djelatnici Grada Mursko Središće, djelatnici Općine Mala Subotice, djelatnici Općine Šenkovec te predstavnice REDEA-e.

Početnu konferenciju vodila je voditeljica projekta „Svi u vrtić“ Mateja Novak. Predstavljeni su rezultati projekta čije je ukupno trajanje 30 mjeseci, a vrijednost 13.179.989,71 kn. Svi troškovi financiraju se u potpunosti iz Europskog socijalnog fonda. Projektom je ostvaren cilj usklađenja poslovnih obveza i obiteljskog života za roditelje. Omogućen je poslijepodnevni i produljeni boravak u šest dječjih vrtića za ukupno 257 djece, od toga 112 u produljenom boravku i 145 u poslijepodnevnom boravku.

Zaposlena su 22 odgojitelja i stručna suradnika, osam spremačica, šest kuharica, edukacijski rehabilitator, dva psihologa, pedagog i stručnjaci za provedbu engleskog jezika, voditelj projekta te asistent voditelja projekta. Javnom nabavom  vrijednom 1.245.258,57 kuna nabavljena je opreme za vrtiće koja se dijeli u sedam grupa: namještaj, didaktika, potrošni materijal, kuhinjska oprema, informatička oprema, vanjska igrala i narodne nošnje. Svoje pedagoško znanje usavršilo je 40 odgojitelja i stručnih suradnika dvodnevnim putovanjem u Italiju.

Projektom su financirane edukacije iz osam stručnih područja za ukupno 79 djelatnika dječjih vrtića, partnera na projektu. Održano je 18 predstava za djecu u vrtićima i nabavljeno dodatno didaktičke opreme u iznosu od 193.641,25 kn. Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio se svim partnerima na suradnji i istkanuo važnost podizanja kvalitete vrtića, ali i bolje usluge za roditelje, što je ostvareno kroz ovaj projekt.

Najavio je daljnje poboljšanje predškolskog standarda kroz unaprijeđenje usluge dječjeg vrtića, ali i poboljšanje obrazovnog standarda općenito, kako kroz pomoć i stipendiranje učenika, tako i kroz inicijativu za uvođenje jednosmjenske nastave u Osnovnu školu Mursko Središće.

 

 

Skip to content