Zbog izrazitog pogoršanja epidemiološke situacije događanja Ljeta uz Muru se ODGAĐAJU

Nova web stranica grada Mursko Središće
19/08/2020
Veća novčana pomoć za studente s područja Grada Mursko Središće
21/08/2020

Zbog izrazitog pogoršanja epidemiološke situacije događanja Ljeta uz Muru se ODGAĐAJU

U želji da se pomogne OPG-evima, obrtnicima, vinarima prije 3 tjedna, kada je epidemiološka situacija bila dobra, a naročito u Međimurskoj županiji počeli smo pripremati neke događaje na tom tragu, iako smo već dva puta otkazali sva događanja „Ljeta uz Muru“.Ovaj put smo sam format događaja pokušali u potpunosti prilagoditi potrebitim mjerama i odgovornom ponašanju, poradi sprečavanja širenja zaraze. Naknadno se je epidemiološka situacija počela pogoršavati te je na nivou Hrvatske dosegnuti veliki broj zaraženih osoba, a nakon dužeg vremena i u Međimurskoj županiji su se pojavile zaražene osobe.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju Grad Mursko Središće zatražio je mišljenje od Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije – epidemiološke službe u svezi održavanja manifestacija u vidu Craft beer festa s discom “Šmrk”, sajma domaćih proizvoda i Murskog wine festa na šetnici.

U odgovoru Zavoda za javno zdravstvo stoji da: “Naša epidemiološka situacija je u ovom trenutku nepovoljna zbog pojave grupiranja obolijevanja među mlađom populacijom koja se vraća s ljetovanja. Za sada još ne možemo procijeniti opću proširenost infekcije u populaciji mladih naše Županije, te posljedično i rizik prijenosa bolesti, no velika okupljanja i grupiranja mogu pridonijeti širenju infekcije pa tako i pridonijeti pogoršanju epidemiološke slike u našoj Županiji.

Mišljenja smo da bi se javne manifestacije s velikim brojem posjetitelja trebale odgoditi za neka sigurnija vremena.

Temeljem mišljenja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te zbog sigurnosti građana i posjetitelja ovogodišnja događanja Ljeta uz Muru se u cijelosti otkazuju.

GRADONAČELNIK: gosp.Dražen Srpak


Skip to content