Zlatni svećenički jubilej vlč. Tomislav Antekolović

POMOĆ UDRUGAMA U KRIŽOVCU
24/08/2022
Ulaganja u naselje Štrukovec
25/08/2022
POMOĆ UDRUGAMA U KRIŽOVCU
24/08/2022
Ulaganja u naselje Štrukovec
25/08/2022

Zlatni svećenički jubilej vlč. Tomislav Antekolović

Velečasni Tomislav Antekolović koji je jedanaest godina služio u Župi Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću danas je u svojoj rodnoj župi Kamenica proslavio zlatni svećenički jubilej svečanim misnim slavljem u sklopu župnog proštenja sv. Bartola ap.

 

Svečanom misnom slavlju prisustvovao je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je pozdravio vlč. Tomislava Antekolovića u ime svih župljana Murskog Središća te ga je iznenadio svojim dolaskom. Svečanom misnom slavlju prisustvovali su i Božena i Krešimir Levačić – zvonari u Župi Marije Kraljice i sv. Ladislava. Gradonačelnik je vlč. Antekoloviću tom prigodom poklonio penkalu i nalivpero kako bi zapisao sve što je proživio u svojih pedeset godina svećeništva.

 

Vlč. Tomislav Antekolović rođen je 5. travnja 1945. u Žarovnici. Pučku školu pohađa u rodnoj Žarovnici te Kamenici. Srednjoškolsko gimnazijsko obrazovanje nastavlja kao salezijanski kandidat u Križevcima i Rijeci. Vojni rok služi u Titovom Velesu u Makedoniji od 1964. do 1965. godine. Dvije godine kasnije upisuje teološki studij u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 24. svibnja 1972. u župnoj crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji. Mladu misu slavi u svojoj rodnoj župi u Kamenici 9. srpnja 1972. godine. Svoje prve korake kao mlad svećenik čini na službi u crkvi sv. Martina u Zagrebu te Župi sv. Ivana Bosca u Zagrebu. Od 1974. odlazi u Njemačku gdje obavlja službu dušobrižnika za hrvatsku pastvu u Nürnbergu i Bambergu. Već 1979. vraća se u domovinu te kao župni vikar i povjerenik za mlade djeluje u Župi sv. Ivana Bosca u zagrebačkom Podsusedu. Župnikom postaje 1980. preuzevši službu u Župi sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi. U vremenu od 1981. do jeseni 1982. obavlja suradničku službu Katehetskom salezijanskom centru u Zagrebu kada odlazi u Njemačku u Župu sv. Jakova, Tschirn, gdje obavlja službu župnog administratora sve do jeseni 1998. Nakon inkardinacije u Biskupiju Bamberg, 1. rujna 1998. postaje župnikom u Župi Neunkirchen am Sand, a od 1. rujna 2002. istu službu paralelno obavlja i u Župi Kersbach. Umirovljen je 1. rujna 2008. godine iz zdravstvenih razloga, ali i tada preuzima službu pastoralnog suradnika u Župi Marije Kraljice i sv. Ladislava Mursko Središće. Od ljeta 2019. godine svoje umirovljeničke dane živi u Svećeničkom domu u Varaždinu.

 

Skip to content