Dani otvorenih vrata DVD-a Mursko Središće i Civilne zaštite Grada Mursko Središće

Večeras Dina u Centru za kulturu „Rudar“ – ulaz besplatan i bez COVID potvrde
23/10/2021
Europska bronca mlađim juniorkama Murskog Središća
26/10/2021

Dani otvorenih vrata DVD-a Mursko Središće i Civilne zaštite Grada Mursko Središće

Na šetnici uz Muru danas, 23.listopada, u prijepodnevnim satima u Murskom Središću održani su Dani otvorenih vrata DVD-a Mursko Središće i Civilne zaštite Grada Mursko Središće. DVD Mursko Središće izložio je svoja vatrogasna vozila i opremu kojom se služi na raznim intervencijama.

Također, bio je izložen i čamac za spašavanje Grada Mursko Središće koji su posjetitelji događaja mogli pogledati i isti isprobati i to na relaciji lučica – izletište skela „Fusek“.

 

Program je bio bogat, a činilo ga je: isprobavanje hidrauličnog alata za rezanje vozila prilikom nesreća, rad s motornim pumpama, gađanje u metu i slične igre za djecu koje se igraju na tradicionalnim vatrogasnim natjecanjima mladeži, natjecanje s vatrogascima u brzom oblačenju, gašenju požara i slično. U sve navedene aktivnosti iz programa uključili su se i posjetitelji.

Cilj ove vježbe bio je da se predstavi oprema s kojom DVD raspolaže i vještine stručnih ljudi koji vode DVD.

Današnjim događajem koordinirao je zapovjednik DVD-a Mursko Središće i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće Rajko Bogdan. Događaju se pridružio i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.

Skip to content