Mali kazalištarci učili male tajne velikih majstora

Grad Mursko Središće u službenom posjetu Gradu Ozlju
15/09/2023
Pripremite se za Murske cimere – najbolje hrvatske pučke drame ponovo u Murskom Središću
19/09/2023

Mali kazalištarci učili male tajne velikih majstora

U subotu je u Murskom Središću održana prava mala kazališna škola u sklopu Septembra v Središću. Poznati međimurski kazalištarci, Kazališna družina Pinklec iz Čakovca najprije je odigrala svoju nagrađivanu predstavu „Drvljaci“, nakon koje je uslijedio razgovor o viđenom. Drvljaci je predstava za starije od 11 godina, sa snažnom porukom kroz radnju u kojoj se miješaju različiti osjećaji, od sreće, pa do tuge.

Razgovor ansambla i publike koji je uslijedio sasvim je sigurno pripomogao ispravnoj interpretaciji poruka koje su odaslane s kazališnih dasaka.

Po završetku dijela programa koji se odvio u Centru za kulturu „Rudar“ uslijedila je kazališna radionica na Šetnici svete Barbare u kojoj je dio publike koja je odgledala predstavu mogao naučiti dio malih tajni velikih kazališnih majstora iz najpoznatijeg međimurskog kazališnog ansambla.

Dio njih i otprije je okupljen u Dramsku sekciju Bundaš i Malo kazalište Mursko Središće, a u same se radionice uključio i voditelj potonjih, Ivan Goričanec. A upravo će kazalište obilježiti i listopad na kulturnoj sceni Murskog Središća, jer Centar za kulturu „Rudar“ postaje domaćin Murskih cimera.

Skip to content