Mursko Središće među 10 gradova koji najviše izdvajaju za vrtiće!

Energy Tour Video – promo video
14/02/2023
Geofizička istraživanja u Hlapičini dala rezultate
15/02/2023

Mursko Središće među 10 gradova koji najviše izdvajaju za vrtiće!

Grad Mursko Središće osnivač je Dječjeg vrtića Maslačak, a na području Murskog Središća djeluje i privatni Dječji vrtić Pahuljica. Grad Mursko Središće sufinancira smještaj u oba vrtića, a prema analizi podataka FINE o izvršenju proračuna u 2021. godini koju je sproveo portal gradonačelnik.hr, Mursko Središće je među 10 najboljih gradova u Republici Hrvatskoj što se tiče izdvajanja za vrtiće i predškolski odgoj:

https://gradonacelnik.hr/home-glavna-vijest/preko-90-gradova-povecalo-ulaganja-u-predskolski-odgoj-a-jedan-za-cak-300-posto-evo-tko-najvise-izdvaja-za-vrtice/?fbclid=IwAR1Q3VZXc1OJ21zePHhpv3HIKTsDmTYk5QrPkcbNfAyc5bMMEUA__B0ppxo

To nije ni čudno pošto Grad već godinama uspješno provodi projekte financirane iz Europskih fondova, čime se osigurava nad standard predškolskog odgoja za polaznike dječjeg vrtića, a ujedno i olakšava svakodnevica njihovih roditelja.

Na svetu Barbaru, mjesnu zaštitnicu, svečano je otvoren 2019. godine novi dječji vrtić, čime su mališani s područja Grada Mursko Središće dobili suvremeno opremljen i prostran dječji vrtić. Provode se i projekti kojima se osigurava produženi boravak u vrtiću te opće podizanje predškolskog standarda. Prvi, koji je uspješno završen bio je Svi u vrtić, a trenutno se provodi Vrtić za sve.

Uspješnim provođenjem tih projekata osigurana je i jedna od nižih ekonomskih cijena vrtića u županiji. Kako bi roditeljima olakšali financijsku situaciju uslijed inflacije i blagdana, Grad Mursko Središće je za siječanj ove godine osigurao i besplatni vrtić za sve roditelje.

I tu priča ne staje, jer uspješnim je apliciranjem na fondove Europske unije osigurana dogradnja vrtića za još četiri skupine, gdje je samo za sada osigurano novih 650 tisuća eura, što pokazuje da će Grad Mursko Središće i u sljedećim godinama biti primjer što se ulaganja u predškolski odgoj tiče.

Skip to content