Održan još jedan koordinacijski sastanak vezan uz Aglomeraciju Mursko Središće

[ JAVNO SAVJETOVANJE ]o savjetovanju o prijedlogu cjenika prikupljanja komunalnog otpada
01/04/2022
Peklenica i Mursko Središće spajaju se i biciklističkom trakom
01/04/2022
[ JAVNO SAVJETOVANJE ]o savjetovanju o prijedlogu cjenika prikupljanja komunalnog otpada
01/04/2022
Peklenica i Mursko Središće spajaju se i biciklističkom trakom
01/04/2022

Održan još jedan koordinacijski sastanak vezan uz Aglomeraciju Mursko Središće

Redovitim koordinacijskim sastancima na inicijativu Grada Mursko Središće pokušava se od početka trajanja projekta svesti na minimum probleme vezane uz aglomeraciju. U petak, 1. travnja održan je sastanak u prostorijama društvenog doma u Štrukovcu, naselju kroz koje će također, osim pješačko – biciklističke staze, biti postavljen glavni kolektor u dužini od 1100 metara po glavnoj promentici, a moguće je da se iz Fonda za oporavak i otpornost izgradi kompletna kanalizacija u Štrukovcu .

Na sastanku je zaključeno da radovi idu svojim tokom i da svatko obavlja svoj dio. Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da će državna cesta kroz Mursko Središće, odnosno Ulica Josipa Broza Tita sasvim sigurno biti veliki izazov, da je on višestruko tražio prometovanje kamiona zaobilaznim pravcima i da se odriče bilo kakve odgovornosti ukoliko dođe do neželjenih scenarija. Ta cesta je i inače nerijetko blokirana zbog kamionskog prometa i ne znamo kako će se to odviti kad će biti samo jedna traka. Također, pozivaju se građani da zaobilaze tu ulicu u vrijeme radova. Oni koji dolaze iz pravca Peklenice, mogu kroz Kolodvorsku i Ulicu Marka Kovača do djela ulice u kojem nisu radovi. Drugi zaobilazni pravac može biti i Ulica Brezje za koju je opetovano traženo da se žurno asfaltira. Svi koji dolaze iz pravca Svetog Martina na Muri mogu kroz Ulicu Antuna Mihanovića i Tekstilnu ulicu, za koju je također traženo da se žurno završi.

Izvođač i naručitelj radova izvijestili su da će učiniti sve potrebno da se radovi što prije završe i da bude što manje problema. Prema njihovom planu do kraja lipnja počet će s probnim radom raditi pročistač otpadnih voda, a čitav projekt aglomeracije završit će u drugoj polovici 2022. godine.

Još su jednom svi upozorili na objektivne probleme u vidu manjka radne snage, drastičnog poskupljenja materijala i dobro već poznatih okolnosti u posljednje dvije godine. Gradonačelnik je još jednom napomenuo da zahvaljuje građanima na strpljenju i da je ovo velika stvar za Mursko Središće i za sve okolne općine koje su zahvaćene projektom, jer će unatoč svim problemima ipak trajno riješiti pitanje otpadnih voda, za dobro nas i svih generacija koje dolaze. Gradonačelnik je zahvalio i Međimurskim vodama i Tegri na dobroj suradnji, a Hrvatskim vodama na financiranju kolektora.

Skip to content