„SEPTEMBER V SREDIŠĆU“ – nova kulturno turistička manifestacija Murskog Središća

Super atmosfera na kampu rolanja u Murskom Središću
01/09/2022
Grad Mursko Središće sufinancirat će knjigu o Peklenici kakva je nekad bila
01/09/2022

„SEPTEMBER V SREDIŠĆU“ – nova kulturno turistička manifestacija Murskog Središća

Godine 2019. Ljeto uz Muru u Murskom Središću spojeno je s Danima grada, koji su preseljeni na spomendan sv. Ladislava, sveca zaštitnika grada. Time je nastao veći vremenski jaz između vodeće ljetne manifestacije i kasnojesenskog Martinja i zimskog Adventa. Kako bi svojim građanima ispunili to razdoblje te napravili svojevrsnu uvertiru u jesen, organizirat će se nova manifestacija koja će se protezati kroz mjesec rujan pod nazivom „September v Središću“. Odvijat će se na različitim lokacijama od posebnog kulturnog, turističkog, povijesnog ili prirodnog značaja za grad Mursko Središće i objedinjavat će različite interese, s ciljem da okupi što veći broj građana. Kao i sve ostalo u Murskom Središću, nadograđivat će novim događanjima svake godine.

Počet će s Festivalom hrvatske pučke drame – Murski cimeri, završnom državnom smotrom pod Hrvatskim saborom kulture, koja će se trajno zadržati u Murskom Središću. Istog vikenda, 3. rujna, na izletištu Fusek održat će se izložba traktora old timera i susret njihovih vlasnika. Druženje će biti u 14.30, a pripremat će se i ukusni grah, a atmosferu će podići Oldtimer bend. Brojni izletnici i šetači koji uživaju u čarima Šetnice svete Barbare moći će tako uživati i u starim traktorima i besplatnom grahu. S obzirom da traktori nastavljaju svoju panoramsku vožnju, a kako se dobra atmosfera na skeli Fusek ne bi prekinula odnosno da bi šetači i posjetitelji mogli nastaviti uživati uz zvukove tambure nastupati će Tamburaški sastav „Prim“.

            Također, u Centru za kulturu „Rudar“ održat će se i prva serjojnska sreda gdje će 7. rujna u 20.00 sati nastupiti Duo ” Gitaramezzo”, a 13. rujna u Centru za kulturu je i Susret zborova udruga umirovljenika Međimurske županije. U četvrtak, 8. rujna na izletištu Fusek, prigodno na nogometnom igralištu, s početkom u 17.00 sati biti će predstava Kerekesh teatra „Krtice“ dok će 10. rujna biti Dan otvorenih vrata Spomen doma rudarstva – Cimper, suvremeno opremljenog interpretacijskog centra koji se bavi poviješću rudarstva na području Murskog Središća.

Skip to content