Dobrovoljna vatrogasna društva s područja grada : dobra organiziranost i adekvatna opremljenost

24. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – aktulani sat Milorad Pilipović-
28/12/2020
24. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – aktulani sat, odgovor na pitanje – Matija Varga
29/12/2020

Dobrovoljna vatrogasna društva s područja grada : dobra organiziranost i adekvatna opremljenost

U proteklih nekoliko godina puno je učinjeno po pitanju opremljenosti dobrovoljno vatrogasnih društva Mursko Središće, Peklenica i Križovec. Sva tri gradska DVD-a izuzetno su dobro opremljena, mogli bismo reći i da su dostigli nivo nekih javnih vatrogasnih postrojbi. Kvalitetna educiranost, dobra opremljenost, fizička spremnost zasigurno garantira da vatrogasci svoje zadaće mogu kvalitetno ispuniti.

 

U posljednjih godina u razvoj i unapređenja vatrogastva na području grada iz proračuna grada utrošeno je 1,8 milijuna kuna.

 

U DVD-u Mursko Središće kupljeno je novo kombi vozilo te potrebna vatrogasna oprema. Sredstva u iznosu od 50 tisuća koja su osigurana u 2020. godini ostati će u pričuvi za kupnju novog vozila.

 

U DVD-u Križovec kupljeno je malo navalno vozilo, sagrađeno i završeno vatrogasno spremište, kupljena potrebna vatrogasna oprema. Sredstvima u iznosu od 100 tisuća kuna koja su osigurana u 2020. godini kupit će se novo kombi vozilo.

 

U DVD-u Peklenica kupljeno je kombi vozilo, malo navalno vozilo potrebna vatrogasna oprema, uređeno je vatrogasno spremište u sklopu društvenog doma te zamijenjena vanjska stolarija i garažna vrata na starom vatrogasnom spremištu. Sredstvima u iznosu od 100 tisuća kuna koja su osigurana u 2020. godini DVD će nabaviti visokotlačnu pumpu, vatrogasnu opremu i uredit će staro vatrogasno spremište.

 

Također, u 2020. godini dobrovoljno vatrogasnim društvima isplaćene su i tekuće donacije za redovito djelovanje poput registracije vozila, servisiranja opreme i kupnje sitnog inventara i to: DVD-u Mursko Središće 50.000,00 kuna, DVD-u Peklenica 18.000,00 kuna i DVD-u Križovec 18.000,00 kuna

 

Pripadnici vatrogasne službe obavljaju djelatnosti koje od njih zahtijevaju fizičku i psihičku izdržljivost, stoga, kako ne bi došlo do nesreća, potrebno je omogućiti kvalitetne uvjete i opremu za daljnji rad, a ujedno i popularizirati vatrogastvo.

 

Skip to content