I ove godine u Murskom Središću uvećane božićnice za umirovljenike – oni s manjim mirovinama sada imaju pravo na 350,00 kuna

Održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće
28/11/2022
Dostava podataka o uspješnim udrugama, klubovima i pojedincima u 2022. godini
28/11/2022
Održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće
28/11/2022
Dostava podataka o uspješnim udrugama, klubovima i pojedincima u 2022. godini
28/11/2022

I ove godine u Murskom Središću uvećane božićnice za umirovljenike – oni s manjim mirovinama sada imaju pravo na 350,00 kuna

Božićnice za umirovljenike tek dio socijalnih mjera koje grad provodi i u njima prednjači

 

U Murskom Središću su i ove godine povećane božićnice za umirovljenike, kao i kriteriji prihoda koji su također promijenjeni u korist umirovljenika. Tako oni s manjim mirovinama sada imaju pravo na božićnicu – bon od 350,00 kuna. Svi umirovljenici koji se još eventualno nisu mogu se do 6. prosinca javiti Udruzi umirovljenika Mursko Središće. Potvrde o visini mirovine (zadnji izvadak iz banke ili pošte) dostavite u Podružnicu umirovljenika Mursko Središće u uredovnim danima – utorkom i petkom od 08:00 sati do 12:00 sati.  Prijave za božićnicu započele su 10. listopada a rok za predaju dokumentacije je 6. prosinca. Umirovljenici koji se ne prijave do navedenog roka ne mogu ostvariti pravo na božićnicu – bon. Umirovljenici jednokratne bonove dobiju i tijekom Uskrsa, kako bi se barem donekle omogućilo dostojanstveno blagovanje u vrijeme velikih kršćanskih blagdana.

Grad Mursko Središće provodi brojne programe u okviru svoje socijalne politike, a mnoge i izvan područja svoje jurisdikcije. Iako Grad Mursko Središće nije osnivač osnovne škole, osigurao je besplatni školski obrok za svu djecu, što je ove godine uvela i Vlada Republike Hrvatske na nacionalnoj razini. I to nije jedina mjera na razini osnovne škole, već se financiraju i bilježnice i slikovnice za djecu u osnovnoj školi, sufinanciraju se asistenti u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju, sufinanciraju se maturalna putovanja za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, a jednokratna financijska pomoć daje se svim srednjoškolcima i studentima s područja grada.

Grad Mursko Središće osjetljiv je i prema mladim i socijalno ugroženim obiteljima, pa se tako novčano pomažu kupci prve nekretnine na području grada, sufinancira se rušenje i(li) obnova starih kuća na područu Murskog Središća i daje se naknada za novorođenčad, koja je također ove godine uvećana, kako za prvo, tako i za drugo dijete. Socijalno ugroženim obiteljima sufinancira se i odvoz smeća. Jednokratne novčane pomoći daju se i svim socijalno ugroženim građanima.

Značajnim se financijskim sredstvima financiraju i udruge i ustanove koje brinu o ranjivim skupinama u društvu, poput Crvenog križa i Caritasa, sufinanciraju se edukacijsko-rehabilitacijski programi za djecu u MURID-u, sufinanciraju se centri za udruge MURID i DOSTI, a kroz natječaje za udruge financiraju se udruge koje brinu o osobama s invalidtitetom.

I najvažnije, grad svake godine mjere povećava i pronalazi način kako uvesti nove, kako bi se, koliko je to moguće, svima pomoglo u ostvarenju dostojanstvenog života.

Skip to content