Bogat advent u Murskom Središću

Mališani dječjeg vrtića „Maslačak“ Mursko Središće upalili drugu adventsku svijeću
04/12/2021
KUD Mura oduševio glazbeno – dramskom večeri povodom blagdana sv. Barbare
05/12/2021

Bogat advent u Murskom Središću

Advent u gradu rudara izrasta u tradicionalnu manifestaciju koja svake godine plijeni novim sadržajima, a zahvaljujući uspješnom provođenju prekograničnog projekta financiranog iz fondova Europske unije, Grad Mursko Središće može si priuštiti i za građane u potpunosti besplatan sadržaj. Bogat glazbeni, kazališni i filmski program uključivat će koncerte hrvatskih glazbenih diva, Tereze Kesovije i Zorice Kondže, te poznatih glazbenika poput Sestara Palić, Mirka Švende Žige, Scifidelity Orchestra, Lidije Bajuk i Lee Šprajc te Danijele Petrić i Marijane Cirkveni.

Glazbeni program upotpunit će i domaći KUD Mura, Koncert Glazbene škole Miroslav Magdalenić i Koncert mladih glazbenika iz Murskog Središća.

Gledatelji će moći uživati i u kazališnoj predstavi Ludens Teatra Kraljevstvo moje, dječjim kazališnim predstavama Lovci na snove, Tajna božićne noći, Pobuna igračaka, kao i u glazbenom recitalu Orašar.

Uz aktualne filmske naslove vezane uz božićnu tematiku, uvodimo i tjedan božićnih klasika, kako za odrasle, u tjednu prije Božića, tako i za djecu, kroz prvi tjedan školskih praznika.

Uz sve to, održat će se i tradicionalni adventski događaji, poput Božićnog sajma i ribica na badnje jutro.

Program kroz prosinac koji imenima i sadržajem nadmašuje i puno veće gradove zaokružit će doček Nove godine u podne uz glazbeni sastav Tragovi.


 

Skip to content