Sastanak g. Srpak i g. Škorić – Hrvatske ceste

Nova inicijativa za oživljavanjem željezničke linije Mursko Središće – Lendava
30/11/2022
Zbog lošeg vremena otkazuje se javni prijenos utakmice između Hrvatske i Belgije u gradskom parku u Murskom Središću
01/12/2022
Nova inicijativa za oživljavanjem željezničke linije Mursko Središće – Lendava
30/11/2022
Zbog lošeg vremena otkazuje se javni prijenos utakmice između Hrvatske i Belgije u gradskom parku u Murskom Središću
01/12/2022

Sastanak g. Srpak i g. Škorić – Hrvatske ceste

U svrhu veće sigurnosti prometovanja kroz centar grada već neko vrijeme izrađuje se projektna dokumentacija za rekonstrukciju centra grada. Zbog velikog teretnog prometa, a u ljetnim mjesecima i znatno pojačanog putničkog prometa gdje centrom grada prolazi i do 200 tisuća vozila mjesečno uz veliki broj autobusa te se često znalo događati zagušenje prometa,  Hrvatske ceste su u dogovoru s Gradom Mursko Središće pokrenule postupak projektiranja rekonstrukcije glavnog raskršća.

Zbog premalog prostora kružni tok zadovoljavajuće veličine nije moguće izgraditi te se projekt bazira na semaforizaciji raskršća što pak u naravi znači da bi novom regulacijom glavna prometnica D209 bila stalno otvorena, a nadolazeća vozila iz pravca Peklenice ili iz Martinske ulice propuštala bi se na način da radarski semafor uoči dolazak vozila sa županijskih cesta na državnu cestu te nakratko zatvori glavnu prometnicu kako bi vozila sa županijskih cesta mogla nesmetano proći preko raskršća. Za noćne sate pak je predviđena samo žuta treptajuća regulacija. Također će se postaviti četverostrani semafori za pješake, a u planu su još i dodatne prometne trake za skretanje te otoci koji razdvajaju promet.

Danas je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak održao sastanak s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem na kojem je dogovoreno da će to Hrvatske ceste staviti u plan za realizaciju u 2023. godini te će taj projekt osjetno povećati sigurnost prometovanja pješaka i djece, a svakako dati dodatnu težinu izgledu centra grada. Tema je također bila rekonstrukcija državne ceste D209 gdje se direktor osobno želio informirati od gradonačelnika kako teku radovi na realizaciji projekta odobrenog od strane Vlade još 2019. godine.

Gradonačelnik ga je također izvijestio da su se zbog aglomeracije u Štrukovcu zamijenile faze te je prva faza koja je trebala biti na području Štrukovca zamijenjena te će ona biti zadnja kako bi se prije po glavnoj prometnici postavio kanalizacijski kolektor.

Razgovaralo se i o projektu mosta i zaobilaznice s nadom da će se s Republikom Slovenijom što prije postići sporazum o točki spajanja kako bi i taj projekt mogao što prije doći do faze projektiranja i izrade studije utjecaja na okoliš.

Skip to content