Učenici iz područnog odjela UŠ Miroslav Magdalenić u Murskom Središću na izletu u Lovásziju

Zaključci 46. sjednice kolegija gradonačelnika
24/04/2023
[ODLUKA] o upisima u Dječji vrtić Maslačak za pedagošku godinu 2023./2024.
27/04/2023

Učenici iz područnog odjela UŠ Miroslav Magdalenić u Murskom Središću na izletu u Lovásziju

Grad Mursko Središće partner je na projektu Energy tour koji uskoro završava. Glavni dio projekta su interpretacijski centri Spomen dom rudarstva Cimper i Spomen park naftaštva, a uskoro iz tiska izlazi i monografija na temu rudarstva i naftaštva na području Murskog Središća.

Osim tih kapitalnih ostvarenja kroz projekt su organizirane i mnoge druge aktivnosti. Više puta su partneri iz Mađarske, kao i učenici njihovih škola posjetili Mursko Središće, a ovaj su tjedan učenici iz Murskog Središća uzvratili posjet jednom od partnera na projektu, Općini Lovászi u susjednoj Mađarskoj. Na poziv Grada Mursko Središće odazvali su se učenici područnog odjela Umjetničke škole Miroslav Magdalenić i s profesorima obišli njihov interpretacijski centar.

Zanimljivost je da je smješten u bunkeru, odnosno cijelom kompleksu podzemnih tunela izgrađenih 1948. godine u slučaju napada iz Jugoslavije. Lovászi je mjesto poznato po naftaštvu, pa je i interpretacijski centar napravljen na tu temu. Osim same posjete, sudjelovali su i u drugim osmišljenim aktivnostima i igrama i ostali fascinirani zanimljivostima koje se nalaze samo 15 minuta od nas, a do sada ih nismo imali prilike doživjeti.

Osim posjete Lovásziju, do kraja će projekta obići i Grad Lenti i zanimljivosti ostvarene kroz ovaj projekt.

 

Skip to content