U Murskom Središću – tvrtki STS-Tech d.o.o. održan tradicionalni susret poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Uz Noć muzeja Cimper predstavlja i proširenu stvarnost – pripremite svoje mobitele!
26/01/2024
Na tradicionalnom Hrvatskom balu u Szombatelyu proslavljeno 30 godina prijateljstva Murskog Središća i Narde
28/01/2024

U Murskom Središću – tvrtki STS-Tech d.o.o. održan tradicionalni susret poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

U petak, 26. siječnja 2024. u Murskom Središću, u grijanom šatoru ispred tvrtke STS-Tech d.o.o. održan je tradicionalni susret poduzetnika, obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Prije održavanja Susreta poduzetnika, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, gradonačelnik Grada Mursko Središće i saborski zastupnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i gradski vijećnici posjetili su tvrtke Neores d.o.o. i Sobočan d.o.o.

U razvoju svake zajednica, društva ili grada gospodarstvo igra ključnu ulogu. Kroz razvoj gospodarstva otvaraju se nova radna mjesta, razvijaju se potencijali, stvaraju mogućnosti za ulaganje i pridonosi se razvoju malog i srednjeg poduzetništva, te posljedično, razvoju zajednice i društva u cjelini.

Cilj je okupljanja osigurati razmjenu iskustava te omogućiti stručni savjet i pomoć javnih servisa za unapređenje gospodarstva, u ovom slučaju, Javne ustanove za razvoj Međimurske županije – REDEE i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Nakon razgledavanja proizvodnog pogona tvrtke STS-Tech d.o.o., okupljenima su se obratili ministar gospodarstvo i održivog razvoja Damir Habijan, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Žarko Tušek zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik, Dražen Srpak, domaćin i direktor tvrtke STS-Tech d.o.o. Tino Sabol, predsjednik Županijske komore Čakovec, Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurja, Dražen Novak i predsjednik Udruženja obrtnika Međimurja, Ivan Kolmanić.

Kratka su predavanja usmjerena k poduzetnicima održali i predsjednik uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Vjeran Vrbanec i voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata iz područja gospodarstva – REDEA gospođa Maša Tomašić .

Gradonačelnik Dražen Srpak zahvalio je svima na dolasku i doprinosu u održavanju još jednog susreta poduzetnika, a posebno domaćinu gospodinu Sabolu. Također je istaknuo kak je na području grada Mursko Središće trenutno 93 obrta, 187 tvrtki te 1908 zaposlenih osoba. Bitno je istaknuti također da je u 2023. godini zaposleno 150 osoba više nego u 2022. godini.

 

Skip to content