Energetska obnova DVD-a Mursko Središće

U cilju poboljšanja razine javnih usluga, energetske učinkovitosti, i ugodnijeg života stanovništva na području grada Murskog Središća, u prostoru DVD-a Mursko Središće i uz pomoć sredstava europskih fondova i resornih ministarstava, radovi na energetskoj obnovi zgrade DVD-a Mursko Središće su ovih dana i privedeni kraju.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Provedbena tijela u projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  Ukupna vrijednost projekta iznosila je 452.398,13  kuna, od čega je sufinanciranje EU iznosilo 283.060,76 kn . Osim sufinanciranja EU i resornih provedbenih tijela, DVD je uz pomoć Grada Murskog Središća i Vatrogasne zajednice Međimurske županije uložila i vlastita sredstva u iznosu od 169.337,37 kuna.

Energetska obnova zgrade DVD-a je obuhvatila zgradu u kojoj se odvija uredsko poslovanje društvenih djelatnosti DVD-a, MUP-a i područnog ureda HZMO.

Projektirana ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje (QH,nd):64,80%,

Projektirana ušteda primarne energije nakon energetske obnove (Eprim) :55,53%,

Smanjenje emisije CO2  [u postotcima na godišnjoj razini]:57,57%

Za više informacija:

Nositelj projekta: DVD Mursko Središće
Frankopanska 8
40 315 Mursko Središće
Odgovorna osoba: Juraj Zadravec
E pošta: dvd.m.sredisce.tajnik@gmail.com

O pozivu i EU projektima:

www.strukturnifondovi.hr

www.mgipu.hr

www.fzoeu.hr

Skip to content