Dora Rebernik i Hrvatski gudački kvartet za početak bogatog glazbenog svibnja u Centru za kulturu „Rudar“

Gradonačelnik Dražen Srpak na svečanoj sjednici Grada Ozlja
28/04/2022
Zaključci 23. sjednice kolegija gradonačelnika
29/04/2022

Dora Rebernik i Hrvatski gudački kvartet za početak bogatog glazbenog svibnja u Centru za kulturu „Rudar“

Publici će se solističkim koncertom predstaviti nagrađivana mlada glazbenica iz Murskog Središća

 

Svibanj će nositi nekoliko kvalitetnih koncerata u Centru za kulturu „Rudar“, a prvi će biti u nedjelju, 8. svibnja u 18.00 sati. Na njemu će nastupiti mlada talentirana glazbenica iz Murskog Središća, Dora Rebernik i Hrvatski gudački kvartet. Rebernik iz Murskog Središća učenica je 7. razreda OŠ Mursko Središće, te 5. razreda Glazbene škole u Varaždinu u klasi profesora Danijela Ota.

U toku svojeg petogodišnjeg glazbenog obrazovanja sudjelovala je na brojnim Međunarodnim natjecanjima te na njima osvojila 11 prvih nagrada- od toga 3 puta Laureat i 2 druge nagrade. Posebno je ponosna što je tri puta nastupala sa Varaždinskim komornim orkestrom u sklopu Varaždinskih baroknih večeri.

Oduvijek joj je bila želja imati solistički koncert, te će se navedena u organizaciji sa Gradom Mursko Središće sada i ostvariti. Iako još uvijek učenica osnove škole, svirat će s Hrvatskim gudačkim kvartetom koji sačinjavaju vrsni akademski glazbenici i nastupaju u sastavu:

 

Alina Gubajdullina, violina

Lovorka Moslavac, violina

Lucija Brnadić, viola

Vinko Rucner, violončelo

 

Ulaz na koncert je besplatan i pozivamo publiku da u što većem broju podrži solistički koncert mlade domaće nagrađivane glazbenice.


 

Skip to content