Odbor za javna priznanja Grada Mursko Središće uputio svoje prijedloge Gradskom vijeću

Grad Mursko Središće traži žurnu sanaciju ceste kroz Brezje
18/03/2022
Čestitka gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Dana očeva
19/03/2022
Grad Mursko Središće traži žurnu sanaciju ceste kroz Brezje
18/03/2022
Čestitka gradonačelnika Dražena Srpaka povodom Dana očeva
19/03/2022

Odbor za javna priznanja Grada Mursko Središće uputio svoje prijedloge Gradskom vijeću

U petak, 18. ožujka, po završetku javnog poziva za prijedlog priznanja, sastao se Odbor za javna priznanja Grada Mursko Središće kako bi uputio prijedloge Gradskom vijeću Grada Mursko Središće o dodjeli javnih priznanja zaslužnim pojedincima ili skupinama građana.

I ove su godine gotovo svi pristigli prijedlozi i svi oni koji će biti upućeni na Gradsko vijeće Grada Mursko Središće pristigli od gradonačelnika, pa se još jednom poziva i udruge i pojedince da aktivnije sudjeluju u nagrađivanju zaslužnih građana.

Za povelju „Počasni građanin Grada Mursko Središće“ predložen je Mladen Grubić iz Čakovca, rođeni Serjojnčar koji je desetljećima doprinosio razvoju Murskog Središća i ostalih naselja, kao prosvjetni radnik, kao sportski djelatnik, te na novinarskom polju, gdje je nastavio doprinositi sve do današnjeg dana.

       Za nagradu „Ivan Šubić“, koja se dodjeljuje svake tri godine, predložene su dvije osobe. Ivan Goričanec poznati je kulturni djelatnik grada i u posljednjim je desetljećima dao nemjerljiv doprinos u tom aspektu, bilo da je riječ o televizijskom radu, kazališnom, fotografskom ili političkom. Dr. Ivan Sklepić predložen je posthnumo, a bio je poznati međimurski oftalmolog, rodom iz Peklenice. Njegov je trag toliko dubok da je desetljećima ime Ivan Sklepić bilo sinonim za oftalmologiju, na jednak način kao digitron za kalkulutor ili kaladont za zubnu pastu.

Za Povelju Lapornik predloženi su Petar Medved, za dugogodišnji doprinos promociji grada te volonterski rad u udrugama, Sportsko ribolovno društvo „Karas“ Peklenica, zbog velike aktivnosti, uključenosti u manifestacije i gradske događaje i popularizaciju prirode i stalno uređivanje ribnjaka, i Stjepan Smolak iz Peklenice, za dugogodišnji nesebični rad u mnogim udrugama, od Sportskog društva „Plavi“, vatrogasnog društva i Udruge umirovljenika, gdje je bio dugogodišnji predsjednik.

   Za nagradu „Magna cum laude“ predloženi su Isabell Sršan, odlična učenica 8. razreda Osnovne škole Mursko Središće, koja je postizala i zapažena natjecanja iz matematike i kemije i Karla Pintarić, učenica 5. razreda Srednje škole Čakovec, zanimanje medicinska sestra/tehničar opće njege, koja je u svim razredima postigla odličan uspjeh i pokazala veliki talent u svojem području.

Također, za veliki doprinos i promociju Murskog Središća sljedeći će građani dobiti Zahvalnicu – javno priznanje gradonačelnika Grada Mursko Središće:

Ana Žilavec (posthumno), Anton Srša Boys, Branko Hoblaj, Ivan Brodar, vlč. Marijan Horvat, Stanko Jambrošić, Jasminka Levačić, Boris Goričanec, Josip Cilar, Marija Rihtarec, Vladimir Vuri, Stjepan Cilar, Franjo Novinić, Nikola Sakač i Zdravko Strojko.

Skip to content