U petak u Centar za kulturu „Rudar“ u sklopu Adventa u gradu rudara stižu Orašar i Pietro Metastasio!

Izborna godišnja skupština DVD-a Peklenica
29/11/2021
Glazbeno – dramska večer KUD-a Mura u CZK „Rudar“ povodom blagdana svete Barbare
01/12/2021

U petak u Centar za kulturu „Rudar“ u sklopu Adventa u gradu rudara stižu Orašar i Pietro Metastasio!

Drugi vikend Adventa u Murskom Središću bit će ispunjen kulturnim sadržajem. U petak će tako u jutarnjim satima biti glazbena pričaonica za djecu, a navečer u 18.00 sati koncert Danijele Petrić i Marijane Cirkveni na stihove Pietra Metastasia – Alla stagion dei fiori. Saznat ćemo i na koji je način slavni Pietro Metastasio povezan s Međimurjem! U dječjoj pričaoinici Orašar uživat će vrtićka i osnovnoškolska djeca, a sve ulaznice za koncert možete pokupiti srijedom od 7.00 do 15.00 sati na blagajni Centra za kulturu „Rudar“ i petkom od 12.00 do 18.00 sati ili ih rezervirati na mail czkrudar@gmail.com . COVID potvrde nisu potrebne.


ORAŠAR, glazbena priča

koncerti za djecu

Udruga Mala opera iz Zagreba gostuje 3. prosinca s izvedbama edukativnih koncerata za djecu. Na programu je glazbena priča  „Orašar“, a mali će se slušatelji upoznati s pričom njemačkog književnika  E. T. A. Hoffmanna uz projekciju originalnih ilustracija iz prvih izdanja ovog djela. Uzbudljivu pripovijest o Orašaru prate najljepše stranice klasične glazbe za djecu iz pera P. I. Čajkovskog. Autori koncepta i izvođači su Zdenko Niessner, pripovjedač i pijanistica Danijela Petrić. Vrijedni članovi Male opere izvest će program čak četiri puta kako bi u njemu uživala sva vrtićka i osnovnoškolska djeca iz Murskog Središća.


 

KONCERT

Alla stagion dei fiori

Pjesme i arije na stihove Pietra Metastasija

Marijana Cirkveni, sopran

Danijela Petrić, klavir

Petak, 3. prosinca 2021.

Početak u 18.00 sati

Koncert „Alla stagion dei fiori“ nadahnut je nedavno otkrivenom i objavljenom zbirkom pjesama Ariette Ivana pl. Zajca. Pjesme su skladane u stilu belcanta na stihove Pietra Metastasija. Nastale su za vrijeme Zajčevog studija u Milanu i sadrže brojne skladbe za sve glasove. Na koncertu će po prvi put integralno biti izvedene Ariette za sopran, a uz Zajčeve solo pjesme na raspored su uvrštena djela N. Vaccaija, G. Sartija, W. A. Mozarta i V. Bellinija. Program recitala povezuju stihovi Pietra Metastasija, jednog od najpopularnijih i najomiljenijih pjesnika i libretista 18. stoljeća. Brojni skladatelji posegnuli su za Metastasijem stvorivši najljepša djela vokalnog repertoara. Ovaj recital koncert nastojanje je da se predstavi jedan maleni dio tog vrijednog opusa.

Skip to content