Velik broj građana priključio se zelenoj čistki u Murskom Središću

Čuvajmo okoliš Zelena čistka u Murskom Središću – subota 24.04.2021.g. u 09:00 sati
22/04/2021
Otvoren salon za masažu „Zlatne ruke“
26/04/2021

Velik broj građana priključio se zelenoj čistki u Murskom Središću

Grad Mursko Središće i ove godine se uključio u akciju Zelena čistka. Ovoj hvale vrijednoj inicijativi pridružili su se predstavnici gradskih vlasti, brojni članovi udruga, djelatnici gradskog komunalnog poduzeća, članovi mjesnih odbora i brojni građani. Komunalni redar i predstavnici Mjesnih odbora prethodno su obišli svoja naselja i šumarke oko naselja, te odredili točke kojima je potrebno pridati najviše pažnje. Podijeljeni u skupine, građani su počistili teren. Iako Grad Mursko Središće ima sve uvjete za adekvatno odlaganje otpada od mogućnosti korištenja smeđih kanti, vrši se selekcija otpada, mogućnost odvoza glomaznog otpada, reciklažno dvorište, propisani sustav odvoza komunalnog otpada u prirodi su opet pronađene veće količine otpada koje će se zbrinjavati tijekom idućeg tjedna. Na niz kolegija gradonačelnika i Gradskim vijećima pozivali su se građani da prijavljuju osobe koje odbacuju smeće  te je gradonačelnik ujedno naložio komunalnom redarstvu da se počinitelji obavezno kažnjavaju.

Osim samog čišćenja smeća, smisao je akcije probuditi ekološku svijest kod građana i spriječiti ili svesti na minimum daljnja zagađenja. Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je sve koji su se aktivno uključili u akciju, te ponovo naglasio da je zadaća svih građana prijaviti svako nesavjesno odlaganje smeća.

Zahvaljujući velikom odazivu očišćene su velike količine smeća. Pozivamo sve građane da prijavljuju nesavjesno odlaganje smeća, kao i svako smeće na koje naiđu prilikom šetnje, vožnje, radova u polju ili bilo kojom drugom prilikom. Suradnjom građana i gradskih komunalnih službi osigurat ćemo lijep i čist okoliš, za nas i za generacije koje dolaze.

Skip to content